mandag 13. februar 2012

Sunn snacks for småttingene

Her i gården er lillebror veldig glad i frukt, rosiner, riskaker, kornmo kjeks og nå også majspuffer.

Storesøster er en pliktoppfyllende og snill storesøster, som saumfarer matbutikkene i storbyene og kommer hjem til ødemarka med spennende nyheter innen snacksverden for å stille snacksbehovet til lillebror.

Utvalget av snacksprodukter her vi bor er elendig. De har kanskje riskaker på Rema, en squeezy på Coop og kjeks på Rimi. Hvorfor de ikke tar inn et større sortiment er meg en gåte. Her må det da virkelig være penger å tjene? Vi hadde ihvertfall økt omsetningen betraktelig hadde de hatt et større utvalg.
Denne har jeg ikke funnet noe sted
Mammaen er som du kanskje allerede vet, veldig opptatt av at lillemann skal spise sunn og riktig mat. Ikke noe sjokolade her i gården, bare til de voksne vel og merke. Jo lengre vi kan holde han vekk fra søtsaker, jo lengre får vi det hele selv, det er min teori.

Men nå er jeg litt bekymret for om lillebror har spist for mange rosiner,
kom over denne artikkelen og nå må vi nok på avvenning.

Ikke så lett når han hyler og vræler at han vil ha RU.
Og er det ikke RU han vil ha, så er det DRU(er) eller EBBE (eple).
Nå har du spist nok, du får vondt i magen!
DRUUUU, RUUUUUU vræles over hele huset.
Og det ender som oftest med at vi gir etter for litt husfred ellers hadde det ikke blitt noe blogging, hekling, strikking og sying.
denne falt ikke i smak og ble gitt til hundene


Blir det mye småspising hos dere og gir dere lett etter for presset fra de hylende, søte små?

9 kommentarer:

 1. Å neiiii, ikke rosiner engang?? Det har jo vært vårt perfekte sunnhetsgodis! Det skal jammen ikke være lett... Her er vi ganske konsekvente på å droppe godis, men ser at det er lett å ty til en og annen Marie-kjeks innimellom (særlig når vi vil ha litt fred og ro). Menmen,det er kanskje ok? Majspuffene ser i hvert fall gode ut! :-) Enits

  SvarSlett
 2. Ja ike snt Enits, det skal ikke være lett og ikke er det lett å motstå enten bedende hundeøyne eller vræling, tror han snurrer meg rundt lillefingeren og vet at han kan det :)

  SvarSlett
 3. Spiser han virkelig mer enn seks esker rosiner i uka? Snakk om appetitt. Lurer på om det hadde hjulpet å varmebehandle dem? Micro og avkjøling før servering? Hmm... Verdt å forske på. :) Her går det kanskje en halv eske i uka, men det går en hel del riskaker, frukt og puffet ris. Vi har også en lokalbutikk uten forretningssans. Spør til stadighet etter de tingene vi vil ha, og de sier alltid at de skal vurdere det, men ingenting kommer. Kjempedårlig utvalg. Men så må man bvare storhandle når man kan. Godt du har ei datter i storbyen som kan importere. :)

  SvarSlett
 4. han ELSKER ru :D han hadde sikkert spist en hel sånn stor boks hvis han fikk lov, han svelger dem hele og de kommer hele ut den andre veien :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Hahaha!!! :D

   Skal forresten på jakt etter maispuffer snart, tror jeg. De så spennende ut.

   Slett
  2. Kanskje man kan bestille på nettet? Må finne ut :)

   Slett
 5. Anna har også dilla på disse maispuffene og de gulerotsitcksene til Småfolk er en slager. Og ja, vi gir etter. Men prøver å holde oss unna sukker og de mer usunne kjeksene. Hipp har noen som kvalifiserer mere som lørdagsgodt, og de er jo selvfølgelig en favoritt ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er så heldig som bor i en storby også med supert utvalg, gulerotsticks har jeg ikke sett her :/ Kanskje en ide å åpne nettbutikk med salg av barnemat/snakcs/produkter?

   Slett
 6. Ja den ideen var ikke så dum. Sunnt snacks til barn må jo være en hit. Er kun OBS og Meny som har stort utvalg, men så vi har iallefall muligheten da.

  SvarSlett