tirsdag 25. oktober 2011

Kylling bakt i tomatsaus med hjemmelaget potetmos

Lillemann er veldig glad i middag. Men det skal helst være noe tomatbasert noe. Så denne retten er hans nye favoritt og er en rett vi spiser til middag selv.
Nam nam

3 kyllingfileter
1/2 løk
1 fedd hvitløk
2 skiver kålrabi
2 medium gulrøtter
1 boks hakkete tomater
2-3 teskjeer tomatpure
1 boks røde bønner
Friske krydderurter eller tørkede, timian, oregano, rosmarin, basilikum etc
pepper

Potet
smør
melk
pepper

Brun kyllingfiletene i litt olje eller smør og tilsett hvitløk og løk. De skal ikke gjennomstekes. Legg de i et ildfast fat. Forkok gjerne kålrabi og gulrotbitene litt før du legger dem sammen med kyllingen. Da tar det ikke så lang tid å lage retten i ovnen. Hell over tomatene, bønnene og tomatpure blandet sammen med vann sånn at det dekker grønnsakene. Tilsett krydder og pepper etter smak og behag, ikke for mye pepper når de små skal spise med. Dekk med folie og bak i ovnen på 200 gr i ca 30-40 min. Sjekk før servering at kyllingen er stekt og grønnsakene møre.

Skrell potetene og skjær i biter, kokes til de er møre. Hell av vannet. Ha litt smør i gryta sammen med potetene, press med potetpresse, ikke bruk blender det blir det bare kliss av, tilsett melk til du får ønsket konsistens og ha i litt pepper.

Når du har tatt av til babyen/barnet, kan du salte i vei til deg selv. Oppskriften passer til 2 voksne og 1 barn og det blir gjerne litt igjen som du kan fryse. Jeg gir ikke lillemann så mange bønner i hans mat.
Her er en annen versjon hvor jeg har brukt ris med villris i og potet i tomatsausen, fremgangsmåten er den samme, men i denne er det ikke bønner.

4 kommentarer:

 1. Kålrabi kunne jeg ikke kommet på å ha i en slik saus, takk for tipset!

  Tror du det fungerer bra å bruke torsk istedet for kyllingfilet?

  SvarSlett
 2. helt klart at det fungerer med torsk, skal faktisk forsøke meg på det og melde tilbake :)

  SvarSlett
 3. Jeg har laget tomatsaus (løk freses blank i olje, tilsettes en spiseskje sukker og en t-skje buljong og to bokser tomathakk, kokes en evighet), lagt i form med gulrot, kålrot og torsk i biter. Inn i ovnen til fisken er kokt. Det ble veldig bra.

  Takk for inspirasjonen!

  SvarSlett
 4. Så bra at det ble bra, skal også lage det i weekenden :)

  SvarSlett