mandag 11. juli 2011

Big boy food

Yum yum mamma lager god mat
Lillemann er blitt en ganske stor gutt nå og spiser big boy food, nemlig det samme som oss. Nå som det er ferie og vi faktisk er på ferie, orker ikke mammaen å komponere en rett til lillemann og en rett til storesøster. Dermed må de pent innfinne seg med å spise det samme. Eller, lillemanns utgave er lillemann vennlig. Nå som han er blitt så stor og har syv tenner, er det også blitt flere biter i maten. Lillemann tygger i vei på store brødbiter, spagetti og kjøttbiter og er kjempeflink.
Er det ikke en fin retro stol vi har fått låne mens vi er her oppe?
Legger ut et par enkle baby vennlige oppskrifter og ønsker alle en kjempefin dag og velkommen også til min nye følger.

Spagetti Bolognese
(2 porsjoner)
Litt kyllingkjøttdeig
1 fint raspet gulrot
1kokt  potet
litt knust tomat fra boks
litt tomatpure
litt løk
litt hvitløk
litt usaltet buljong
timian
basilikum
oregano
pepper
spagetti, gjerne fullkorn

Stek kjøttet godt og fres løk og hvitløk sammen med kjøttet. Tilsett gulroten, tomatene, tomatpureen, buljongen og ha i poteten og krydderet. Moses med gaffel (eller i blender) sammen med spagetti.

Fiskeboller i hvitsaus
(2 porsjoner)
1 grov fiskebolle
litt smør
1/2 ss mel
1 pk ferdigblandet mme
1 potet
1 gulrot
litt pepper


Smelt smøret i en gryte og tilsett melet. Ha i litt av mme og rør godt, tilsett mer og mer mme til ønsket konsistens på sausen. Ha i litt pepper. Skjær fiskebollen i små biter og legg oppi sausen. Moses med gaffel sammen med potet og gulrot.

5 kommentarer:

 1. Syv tenner, ojojoj. Da er det på tide med voksen mat ja:) Så søt han er i solhatten sin. Jeg ga Anna fiskeboller med kokt potet og finraspet gulrot, hun elsket det. Artig når de kan spise litt mer variert.

  SvarSlett
 2. ja syv tenner allerede, ikke rart han kan bite hardt i skulderen min....au!
  Enig at det er artig når de spiser mere av det vi spiser og her i Norge spiser vi også middag på et tidspunkt som passer bedre inn i Kais mønster. I spania spiser vi middag så sent, sånn en gang etter 8 og da har jo Kai tatt natta, så tror han trives med å spise middag sammen med familien :D

  SvarSlett
 3. Spagetti bolognese er en klassiker, faktisk har jeg vært 14 dgr i Hellas og kun spist dette til middag - hver dag. He he, en favoritt da jeg var rundt 10 år.

  Fikk lyst til å teste den rockeringen, har blitt noen dypdykk i candyKing posen her.....

  Fortsatt god ferie!

  SvarSlett
 4. Når de små lærer å bruke tennene riktig, åpnes en verden av spennende smaker!

  Skjønner godt at det er mye slit å lage to retter, godt at du kan lage samme rett til alle framover. Jeg tror det er en del av "oss"-erfaringen, at alle spiser samme mat og til samme tid så langt det lar seg gjøre.

  SvarSlett
 5. Ja bolognesen er en vinner hos de fleste, man kan liksom alltid stole på den, at den blir god :)
  Anbefaler rocking på det varmeste, jeg ble lurt av alle som sa at amming er den beste slankekuren, det er den ikke....men nå blir det andre boller :)

  Lammelårtanker; ja det er deilig at han spiser mer og mer vår mat nå, men det er nok enkelte retter vi lager som han må stå over enda, men jeg er litt stolt mamma som har så flink liten gutt som tygger i vei og ikke kun vil ha alt finmoset :)

  SvarSlett