mandag 2. mai 2011

Her holder vi til

Vi har bodd i Spania i en evighet føles det som. Kom her ned da vi var unge og modige og eventyrlysten var på topp. Hadde selv aldri vært på fastlands Spania, kun på de klassiske ferieøyene Mallorca, Gran Canaria osv. Og det var faktisk en tilfeldighet at det var akkurat costa del sol vi havnet på. Vi skulle egentlig bosette oss i Barcelona da det var der mannen min hadde fått jobb. Men da jeg ikke kunne få jobb i Barcelona siden jeg ikke snakket spansk og fikk jobb i en by som heter Estepona på solkysten, havnet vi her og har vært her siden, snart 9 år.

Byen er kjempekoselig, passe stor, det bor ca 80.000 registrerte innbyggere her, hvor flesteparten er spanske i motsetning til byer lengre inn mot Malaga. Vi har kjempefine strender hvor spesielt en er veldig barnevennlig og er proppfull av familier på sommeren.
Vi bor et lite stykke utenfor byen, litt mere landlig og på en golfbane. Kjører forbi esler og gamle spanske menn som jobber på åkerne sine. Er alltid like overrasket hver dag av at både bonden og eslet har overlevd dagens harde arbeid. Gamle mannen står bøyd dagen lang og luker og sår, tror han minst er 70 og har permanent kvasimoto rygg. En av de gode tingene med å bo her vi bor, er at det er masse sitron og fiken trær overalt, så vogna til kai blir fyllt opp til randen med disse godbitene. Her er utsikten fra der hvor vi bor og som dere ser, så bor vi på landet.


2 kommentarer:

  1. Jeg var i Estepona med en venninne for 4 år siden. Foreldrene hennes har leilighet der :D
    Var en tur til Gibraltar når vi var der og, det var morro. Det var forferdelig kaldt i sjøen da selv midt i juli. Er det vanlig? Det er jo nesten i Gibraltarstredet så det kommer vel inn masse kaldt Atlanterhavsvann...

    SvarSlett
  2. så koselig at du har vært her :)
    når vindene kommer fra lengre inn i middelhavet, så blir vannet varmt men ellers er det ganske kaldt ja. Skal til Gibraltar om noen dager på shopping :)

    SvarSlett