onsdag 18. mai 2011

Frysing og oppbevaring av hjemmelaget babymat

Her følger noen tips til oppbevaring og frysing av babymat.

- I starten når babyen din ikke spiser så mye, er det lurt å fryse ned i små porsjoner og da kan et isterningsbrett være lurt, velg da et som er litt større enn vanlig og som har lokk. Har du ikke et med lokk, kan du dekke det med plastfolie, men det beste og det enkleste er å bruke et med lokk.
- Det anbefales ikke å fryse ned i barnemats glass såfremst de ikke er egnet for det. De kan lett sprekke i frysern.

- En annen god ide er å fryse ned rene råvarer, som feks kokt gulrot, søtpotet etc. Da kan du mikse og trikse med hva babyen din skal få å spise.

- Merk at poteter ikke egner seg til å fryse ned alene. Men er de blandet sammen med andre ting går det fint.

- Frys ned maten så snart den er avkjølt.

- Det beste er å tine maten du skal bruke i kjøleskapet, men tining i microen eller i vannbad går også greit, bare vær obs på at mat varmet i micro ofte får ujevn varme, så det er viktig å røre rundt og teste temperaturen.

- Ikke frys mat som har vært froset før. Unntaket er råvarer som var rå da de ble froset, feks kjøtt og fisk eller grønnsaker som feks erter. Da er det ok å fryse de igjen når de er blitt kokt.

- Ikke spar på rester av mat som ikke ble spist.

- Pureer kan oppbevares i opptil 8 uker i fryseren og i 2 dager i kjøleskapet etter at de ble laget.

- Fruktpureer holder i opptil 1 år i fryseren og 2 dager i kjøleskapet etter at de ble laget. Man skal bare være obs på at jo lengre maten er froset, jo flere viktige næringsstoffer mister maten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar